• et
  • en
  • de
  • ru
Tel: +372 650 6500
Otsi kodulehelt
Sulge

Otsi kodulehelt

Tootmisjuht: Iga projekt on ainulaadne ja omaette väljakutse

Kuigi tänaseks on Saku Metall Allhanke Tehase suuruselt Uksetehasega võrdväärne, seondub Saku Metalli nimi siiani enamasti uksetootmisega. Selle teeb igati mõistetavaks tõsiasi, et Allhanke Tehase toodangust tervelt 95% läheb Eestist välja. Vestlesime tehase võrdlemisi värske tootmisjuhi Vladimir Horovetsiga allhanke tiiva tegemistest lähemalt, et olukorrast täpsem ülevaade saada. 

Vladimir asus Allhanke Tehase rohkem kui sajapealist töötajate armeed juhtima alles selle aasta alguses, aga on end juba kenasti sisse seadnud ja naudib vaheldusrikast tööd täiel rinnal. „Mulle väga meeldib suurte meeskondade juhtimine ja eri osakondade vahelise koostöö tagamine.“ Osakondi on tervelt neli ja igaühes neist ca kolmkümmend töötajat. Üks tiim keskendub ettevalmistustöödele, teine keevitamisele, kolmas pulbervärvimisele ja neljas toodete koostamisele. Tehase seltskond on rahvusvaheline. Inimesi on näiteks Moldovast ja Ukrainast, keda Saku Metall töölubade hankimisel assisteeris.

Täna on Allhanke  suurim tootmiskoormus seotud liftide tootmisega. Teine märkimisväärselt suur fookus on rongitööstusel. Peamiselt tellivad nad kliimaseadmete karkasse ja pidurisüsteemide raame. Toodang rändab enamjaolt Saksamaale, Hispaaniasse ja Ühend Kuningriikidesse.

Võib tunduda, et suurte mahtude tõttu on tegemist rutiinse liinitööga, aga reaalsus on täiesti vastupidine. „Iga projekt on ainulaadne ja omaette väljakutse.“ Nendib Vladimir, kes nimetab vaheldusrikkust teiseks suureks Allhanke Tehases töötamise plussiks. 

Mainimata ei saa jätta ka tipptasemel seadmeid ja roboteid. „Meie tehnikapark on maailmatasemel.“ See teeb töö sujuvaks ja meeldivaks. Robotid on, nagu omaette tiim, mis inimmeeskondadega igapäev koostööd teeb ja tulemused räägivad enda eest.

Tagasi